Puppy’s

Wij verwachten incidenteel een nestje met pups.
Om deze reden openen we pas een wachtlijst als er ook daadwerkelijke plannen zijn.

Onze werkwijze

Zodra er concrete plannen zijn voor een nieuw nestje dan gaan we een lijst openen.
Wij ontvangen graag een uitgebreide mail. Aan de hand van deze mails gaan wij kijken welke gezinnen wij een kennismaking willen afspreken. Soms wil het ook wel voorkomen dat we eerst nog extra vragen hebben.
Mocht er tijdens de kennismaking een wederzijdse klik en vertrouwen zijn, komt iemand pas op de wachtlijst, dit is geen garantie dat er dan ook daadwerkelijk een pup voor jullie tussen zit.
Helaas kunnen wij niet iedereen gelukkig maken, daar is de vraag te groot voor. Wij kijken dus vooral uit de belangen van de toekomstige pups.

Wat verwachten wij

Het heeft geen zin om ons te benaderen met alleen de vraag of u op de wachtlijst kunt komen, omdat ze er zo lief uit zien. Een Toller is veel meer dan er lief uit zien. Een wel overwogen en onderbouwde keuze vinden wij belangrijk. Een pup is geen impuls aankoop en heb je voor een jaar of 12 tot 15. Een passend ras is dan ook zeker van belang. Daarnaast zijn ze ook niet op bestelling te leveren.

Een Toller is absoluut geen Labrador of Golden retriever in een kleiner jasje. De Tollers zijn echte werkhonden en dit houden ze hun hele leven. Naast dat ze van wandelen, zwemmen, balletje gooien en vies worden houden. Zullen ze ook echt uitgedaagd moeten worden, doormiddel van een cursus, hersenwerk en leuke trics. Ook op volwassen leeftijd.
Dus denk er goed over na, hoe u er tegen over staat om met uw toller te gaan trainen/werken.

Naast goed doordachten keuzes en deze ook te kunnen onderbouwen. Vertel dit daarom ook uitgebreid in jullie mail. Denk bij voorbeeld onder andere aan het volgende: Stel jullie gezin, waarom je voor een toller kiest, wat je een pup/hond te bieden hebt, wat je graag zou willen gaan doen met je hond, etc. Zodat wij een duidelijk, maar ook eerlijk, beeld kunnen krijgen waar de pup terecht komt. Maak je verhaal dan ook niet mooier.

Wat kunt u van ons verwachten

De pups komen uit geteste ouders. Er wordt getest op alle mogelijke DNA testen die er voor de tollers zijn. De uitslagen staan op onze website en kunnen altijd in gezien worden.

De pups worden groot gebracht in de huiselijke sfeer.
Naast de benodigde socialisatie in huis, zullen we ook met de pups op pat gaan. Alles gaat op het tempo waar de pups aan toe zijn. Om ze niet te overprikkelen en te laten schrikken. Maar op een gedoseerde manier.
Gedurende de socialisatie worden de nieuwe eigenaren hier direct bij betrokken. Zij zullen iedere keer dat ze komen kijken niet alleen knuffelen, maar ook mee helpen in deze belangrijke socialisatie procedure. Zij zullen dus opdrachten krijgen of met ons mee gaan op een uitje voor de pups.


Er mag een voorkeur uitgesproken worden, deze vragen wij ook, maar wij maken uiteindelijk de matches. Dit op basis van de wensen van de gezinnen en de karakters van de pups.
Zodra de pups naar hun nieuwe gouden mandje mogen vertrekken, krijgen de eigenaren bomvol met informatie mee naar huis en daarnaast een puppypakket.

Daarna houd het contact niet op. Bij vragen of problemen kan er altijd contact opgenomen worden. Maar uiteraard zien we ook graag foto’s en verhalen hoe het gaat. Verder proberen we ook een re√ľnies te plannen om elkaar weer eens te zien.
Het onderhouden van contact is ook belangrijk om te zien voor ons hoe de pups uitgroeien en eventuele keuzes voor een volgend nest.